Weet u hoe melk ECHT smaakt?

Doordat de crowdfunding campagne fantastisch is verlopen staat er sinds Juni 2016 een melktap op onze boerderij, zodat iedereen in de omgeving weer van pure melk kan genieten. De gekoelde melk in die melktap komt rechtstreeks van onze 120 melkkoeien. Supervers dus, nog geen enkele bewerking ondergaan en daardoor veel gezonder en lekkerder van smaak.


Pure verse melk
Verse volle melk is nog helemaal puur en is één van de weinige natuurlijke voedingsmiddelen die ALLES in zich heeft om ons lichaam op te bouwen en te onderhouden. Rauwe melk is een compleet pakket. Het bevat veel vitaminen, waaronder de onmisbare vetoplosbare vitaminen A, D en K, mineralen en zelfs spoorelementen, alles in een bruikbare vorm. Het levert eiwitten, goede vetten, enzymen en goede bacteriën. Het stimuleert het immuunsysteem en zorgt voor een goede  ontwikkeling van de darmwand.
Gewone melk wordt gepasteuriseerd, ontvet en gehomogeniseerd. Door die bewerkingen verliest de melk zijn goede bestanddelen. Bij rauwe melk gebeurt dit allemaal niet en is daardoor super gezond!

Blije koeien
Zodra het weer het toelaat gaan onze koeien lekker de wei in. Onze dames worden gemolken met twee melkrobots en die staan 24 uur per dag tot hun beschikking.
Ook als ze buiten lopen kunnen ze tussendoor naar binnen om gemolken te worden. Vrij koeverkeer noemen we dat.
Als ze in de stal zijn liggen ze heerlijk op de koematrassen en zorgen de massageborstels voor de nodige ontspanning. Uiteraard ligt er altijd lekker en genoeg vers voer tot hun beschikking.


Voeding
Gezond eten en drinken vind ik heel belangrijk niet alleen voor mijn gezin, maar ook voor onze koeien. 
Vandaar dat wij al zes jaar geen genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen meer in hun voer doen. Ook krijgen ze keltisch zeezout en lavameel om op een natuurlijke manier vitamines en mineralen binnen te krijgen. Bovengronds de mest van de koeien uitrijden vinden wij ook heel belangrijk. Mest in de grond stoppen is namelijk killing voor het bodemleven en die is juist super belangrijk. Zonder rijk bodemleven ook geen gezond gras voor de koeien en dat willen wij juist wel. Want gezond voer, betekent een gezonde koe en gezonde melk.


 Melktap
De melktap is zes dagen in de week geopend (zondag gesloten) van 8.00 tot 20.00uur. 
Neem zelf uw fles mee of koop een fles met ons logo voor € 2 en tap voor € 1,10 per liter uw verse vertrouwde pure melk.
Gelieve kleingeld mee te nemen voor de melktap. De melktap geeft geen wisselgeld terug.

Kefir 
Melkkefir is een probiotische zuiveldrank met een zacht zure, frisse romige smaak. Is licht verteerbaar en heeft een hoge voedingswaarde. We gebruiken bij de bereiding van de melkkefir uiteraard onze eigen verse melk en voegen daar melkzuurbacteriën en gisten aan toe zodat er fermentatie optreedt. Na een paar dagen is de kefir klaar. 
Melkkefir draagt bij aan een goede balans van bacteriën in uw darmen en werkt gezondheidsbevorderend.
We verkopen de melkkefir in ons melktaphuisje voor € 2,25 per liter. .
Voor meer informatie belt U met: Wendy 06-21221352 
Graag tot ziens op Boerderij Het Vertrouwen, 
Verlengde roemersdijk 6 
1921 CR Akersloot

Pure melk voor iedereen beschikbaar!

Over onsBoerderij_Het_Vertrouwen.html
Info over melkInfo_over_melk.html
Melktapshapeimage_4_link_0
Boerenkinderfeestjehttp://www.boerenkinderfeestje.nl/bkf/Boerenkinderfeestje.html

06-21221352

Bezoek adres:

Verlengde roemersdijk 6

1921CR Akersloot

Het is officieel:

we zijn biologisch! !

Boerderij  het Vertrouwen